De acteurs van Vikings in het echt

-

- Advertentie -

Wij zijn al jaren groot fan van de Netflix-serie Vikings. Jij ook? Maar wat hou je over als je alle kostuums, brute tatoeages, visagie en bijzondere kapsels wegdenkt? Precies, de acteurs zoals ze er in het dagelijks leven uitzien. Je zou bijna vergeten dat het ook normale mensen zijn zoals jij en ik. Wij zochten de acteurs voor je op en plaatsten hun foto naast die van hun rol in Vikings. De verschillen zijn soms aardig groot. We weten in ieder geval zeker dat je één acteur niet had herkend.

Travis Fimmel als Ragnar Lothbrok

We beginnen uiteraard met DE man van Vikings, Ragnar Lothbrok. Aan het begin van de serie is zijn verschijning nog redelijk braaf. In de loop de serie verandert dit al snel. Bij acteur Travis Fimmel zien we in het dagelijks leven niks terug van de tatoeages en paardenstaart.

Katheryn Winnick als Lagertha

Lagertha is de vrouw van Ragnar en daarnaast berucht als shield-maiden. Met haar blonde lokken steelt ze in de serie de harten van aardig wat mannen (en een vrouw). Ze heeft ons hart in ieder geval ook gestolen, zowel in de serie als daarbuiten. See you in walhalla baby!

Clive Standen als Rollo

Rollo is verreweg de meest angstaanjagende Viking van de serie. Groot, oersterk en onverslaanbaar. De relatie met zijn oudere broer Ragnar gaat niet altijd over rozen en dat is behoorlijk zacht uitgedrukt. Acteur Clive Standen ziet er in het dagelijks leven gelukkig wat vriendelijker uit.

- Advertentie -

Alexander Ludwig als Björn (Ironside)

In de serie zien we Bjorn, de zoon van Ragnar, opgroeien van een kleine jongen tot een grote leider. Het contrast tussen acteur Alexander en zijn rol als Bjorn is redelijk groot.

Gustaf Skarsgård als Flóki

Floki de botenbouwer met zijn kenmerkende lachje en bijzondere zwarte tekeningen rond zijn ogen. Krijgt veel tegenslagen te verwerken in de serie, maar blijft altijd trouw aan de Goden. De Zweedse acteur Gustaf geeft in het dagelijks leven de voorkeur aan een iets kleiner baardje.

Alyssa Sutherland – Queen Aslaug

Als Ragnar prinses Aslaug ontmoet, is hij direct verkocht. We hoeven je niet uit te leggen waarom, toch? Ze schenkt Ragnar meerdere zonen, waaronder de gehandicapte Ivar. Als Queen Aslaug is ze niet erg geliefd in Kattegat. Ze heeft een Scandinavische uitstraling, maar actrice Alyssa komt uit Australië. Naast actrice is ze een zeer succesvol model.

George Blagden als Athelstan

Athelstan, geliefd door zowel koning Ecbert als Ragnar. De jonge christelijke monnik wordt aan het begin van de serie door Ragnar als slaaf meegenomen naar Kattegat. Hij past zich daar goed aan en er ontstaat een ware vriendschap. Athelstan wordt heen en weer geslingerd tussen het christendom en het Noorse heidendom.

Maude Hirst als Helga

Helga, de mooie en lieve vrouw van Floki de botenbouwer. In tegenstelling tot veel andere vrouwen in de serie is ze nooit uit op macht. De lieve en vriendelijke uitstraling van Helga zie je ook zeker terug in het dagelijks leven van actrice Maude Hirst.

Jasper Pääkkönen als Halfdan the Black

De twee Noorse broers, Halfdan en Harald, sluiten zich aan bij Ragnar om samen te plunderen. Halfdan is veel minder uit op macht dan zijn broer Harald en besluit dan ook om samen met Bjorn het avontuur op te zoeken en de Middellandse Zee rond te varen. Een redelijk contrast tussen acteur Jasper en zijn alter-ego Halfdan. We zien bij de acteur niks terug van het snelle kapsel en de vele tatoeages in zijn gezicht.

Peter Franzén als King Harald (Finehair)

Ook het contrast tussen de Finse acteur Peter Franzen en zijn personage Harald is behoorlijk groot. Harald wordt in de serie gekenmerkt door zijn lange paardenstaart en de vele tatoeages in zijn gezicht (net als bij zijn broer Halfdan). Zijn droom is om koning te worden van een enorm rijk en hij doet er alles aan om dat te bereiken.

Alex Høgh Andersen als Ivar the Boneless

Ivar the Boneless is de zoon van Ragnar en Aslaug. In zijn jeugd heeft hij het zwaar, omdat hij door zijn handicap niet kan lopen. Ondanks (of dankzij) deze handicap groeit hij in de serie uit tot een groot krijger en tacticus met een behoorlijk groot psychopathisch randje. We zijn blij dat we je kunnen melden dat het met acteur Alex Høgh Andersen in het dagelijks leven een stuk beter is gesteld.

John Kavanagh als The Seer

Had je acteur John Kavanagh al herkend? Beetje flauw natuurlijk, want John Kavanagh speelt de rol van de ziener, oftewel het orakel van Kattegat, maar is volledig onherkenbaar. Jammer dat zieners niet meer bestaan. We zouden allemaal op z’n tijd wel eens een ziener kunnen gebruiken.


Zoals je hebt gezien zijn de contrasten behoorlijk groot. Dat is direct een groot compliment aan de makers van de serie, die veel aandacht aan de kostuums en visagie hebben besteed. Wat is jouw favoriete personage uit Vikings? Laat het ons weten in de reacties.

Ben je naast Vikings ook een fan van La Casa de Papel? Bekijk dan ook eens hoe de acteurs van La Casa de Papel er in het echt uitzien.

- Advertentie -