Ajax presenteert Europees tenue 2020/2021

-

- Advertentie -

Ajax en Adidas hebben het nieuwe tenue gepresenteerd waarin Ajax komend seizoen zijn Europese wedstrijden gaat spelen. Komend seizoen is een jubileumjaar voor Ajax en het zwart-gouden shirt is een eerbetoon aan het succes van 50 jaar geleden.

De basis van het nieuwe Ajax shirt is zwart met donkergrijs. Zwart voor het midden en donkergrijs aan de buitenkanten. De klassieke baan in het midden van het shirt is daarmee in stand gehouden. Alle accenten op het shirt, zoals het speciale Ajax-logo en de sponsorlogo’s, zijn van goud. Ook de Adidas-strepen die je terugvindt op de schouders, het broekje en de kousen zijn van goud.

Jubileumjaar

Komend seizoen is het precies 50 jaar geleden dat Ajax de 1e Europa Cup 1 won. Op 2 juni 1971 in het Wembley Stadium in Londen tegen Panathinaikos om exact te zijn. In het nieuwe Europese tenue zitten subtiele verwijzingen naar dit hoogtepunt uit de clubhistorie. Zo is het Ajax-logo aan de onderkant versierd met een gouden lauwerkrans met het getal 50 erin. Daarnaast is de binnenkant van de nek voorzien van de inscriptie ‘02.06.1971’.

Ajax Europees shirt logo 2020 - 2021
Ajax-logo met gouden lauwerkrans.

Ajax Europees shirt 2020 2021 nek inscriptie 02.06.1971
Oog voor details: inscriptie ’02.06.1971’ aan binnenkant van de nek.

- Advertentie -

Video: An ode to the past

Het jubileumjaar en het nieuwe tenue komen mooi samen in de door Ajax gelanceerde video ‘An ode to the past’. In deze korte video komen de Europese successen van de afgelopen 50 jaar in vogelvlucht voorbij met de sterspelers van toen en nu. Check de video hieronder:

De hele collectie is vanaf donderdag 20 augustus te koop via de bekende verkoopkanalen, zoals de Ajax Fanshop en Adidas.nl. Ajax speelt zaterdag 22 augustus voor het eerst in het nieuwe tenue tijdens het oefenduel tegen Red Bull Salzburg.

- Advertentie -