De 14 bekendste uitspraken van Johan Cruijff

-

- Advertentie -

Johan Cruijff is zonder twijfel de beste voetballer uit de Nederlandse geschiedenis en ook zeker een van de allerbeste ter wereld. Naast het veld stond hij vooral bekend om zijn typische Cruijffiaanse uitspraken.

Als eerbetoon aan de weergaloze nummer 14 verzamelden wij heel toepasselijk 14 van zijn mooiste en bekendste uitspraken. Sommige zijn heel logisch, sommige moet je eerst even over nadenken en sommige zal je nooit begrijpen. En dat hoeft ook helemaal niet. Dat is namelijk precies wat de uitspraken legendarisch maakt. Cruijff kon dat zelf als geen ander verwoorden: “Als ik thuiskom van een televisie-analyse, vraagt mijn vrouw: Wat heb je gezegd? Dan zeg ik: Al sla je me dood.”

1. Je moet schieten anders kun je niet scoren.

2. Voetbal is simpel. Wat moeilijk is, is simpel voetballen.

3. Elk nadeel heb z’n voordeel.

4. Als je ergens niet bent, ben je óf te vroeg, óf te laat.

5. Je gaat het pas zien als je het doorhebt.

6. Voetbal is een spel van fouten. De ploeg die de minste maakt, is de beste.

7. Ik geloof niet. In Spanje slaan alle 22 spelers een kruisje voordat ze het veld opkomen, als het werkt, zal het dus altijd een gelijkspel worden.

Johan Cruijff mooiste uitspraken

8. Voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet.

9. Toeval is logisch.

10. Italianen kunnen niet van je winnen, maar je kan wel van ze verliezen.

11. De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zal zijn.

12. Ik ben overal tegen, tot ik een besluit neem. Dan ben ik ervoor.

13. Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt.

14. Voor een slechte voetballer heeft hij een hele goede techniek, maar voor een goede voetballer heeft hij juist een slechte techniek. (over Zlatan Ibrahimovic)

- Advertentie -