De best verdienende sporters van 2020

-

- Advertentie -

Ook dit jaar heeft zakentijdschrift Forbes weer onderzocht welke sporters het meest verdienen. Roger Federer is met een inkomen van maar liefst $106 miljoen de best verdienende sporter van 2020. Hij stoot daarmee de Argentijnse voetballer Lionel Messi van de troon.

Van je hobby je werk maken en er ook nog miljoenen mee verdienen. Dat kunnen we helaas niet allemaal zeggen. Onderstaande 10 sporters in ieder geval wel. Naast dat ze een fantastisch salaris hebben, verdienen ze daarnaast ook nog enorme bedragen met lucratieve sponsorcontracten.

1. Roger Federer ($106,3 miljoen)

Een stylist op de baan, een gentlemen naast de baan. De Zwitser Roger Federer is de best betaalde sporter van 2020. Mocht je dit lezen Roger, van harte! Leuk feitje, slechts een fractie van zijn totale salaris verdient hij op de baan. Verreweg het grootste deel ($100 miljoen!!) komt uit sponsorcontracten met Uniqlo, Credit Suisse, Mercedes-Benz en nog 10 andere partners.

2. Cristiano Ronaldo ($105 miljoen)

Door de een geliefd, door de andere gehaat. Wat je ook van Cristiano Ronaldo vindt, hij is op en top sportman. Altijd fit, altijd gedreven en ja ook altijd vol van zichzelf. Hij staat net als vorig jaar op de tweede plek, maar is zijn grote concurrent Messi in ieder geval gepasseerd op de ranglijst. Zo’n $45 miljoen van zijn inkomsten komt uit sponsorcontracten met grote merken zoals Nike, Altice, Herbalife en natuurlijk zijn eigen merk CR7.

3. Lionel Messi ($104 miljoen)

Vorig jaar nog de número uno, dit jaar afgezakt naar plek 3. Niet dat hij iets te klagen heeft, want met $104 miljoen kom je nog steeds een heel eind. Ruim $32 miljoen daarvan komt uit sponsorcontracten met Adidas, MasterCard en PepsiCo.

- Advertentie -

4. Neymar ($95,5 miljoen)

Op plek 4 vinden we de derde voetballer van de lijst. De Braziliaan Neymar da Silva Santos Júnior, in het kort Neymar, werd in 2017 voor maar liefst €222 miljoen door Paris Saint-Germain overgenomen van Barcelona. Hij is daarmee tot op de dag van vandaag de duurste voetballer ooit. Naast deze mega transfersom was Paris Saint-Germain ook bereid om een salaris van $70,5 miljoen per jaar te betalen.

5. LeBron James ($88,2 miljoen)

De eerste basketballer en de eerste Amerikaan in de lijst. LeBron James vangt dit jaar $88,2 miljoen aan inkomsten.

6. Stephen Curry ($74,4 miljoen)

Tweevoudig MVP Stephen Curry ontvangt al 3 jaar lang het hoogste salaris van de NBA. Een slordige $30 miljoen die hij verder aanvult met $44 miljoen aan sponsorcontracten en andere inkomsten.

7. Kevin Durant ($63,9 miljoen)

Kevin Durant stapte in 2019 over van de Golden State Warriors naar de Brooklyn Nets. Tegenvaller voor Durant: hij moest het hele seizoen 2019-2020 vanaf de bank bekijken vanwege een gescheurde achillespees. Neemt niet weg dat zijn salaris gewoon wordt overgemaakt.

8. Tiger Woods ($62,3 miljoen)

Good old Tiger Woods vinden we op plek 8. Opvallend is dat hij maar liefst $60 van de $62 miljoen naast de golfbaan verdient. In Nike, Bridgestone, Monster Energy en Rolex heeft hij goed betalende partners gevonden.

9. Kirk Cousins ($60,5 miljoen)

Kirk Cousins tekende afgelopen maart een nieuw contract bij de Vikings en werd daarmee de best betaalde speler van de NFL.

10. Carson Wentz ($59,1 miljoen)

NFL’er Carson Wentz verlengde in 2019 zijn contract bij de The Philadelphia Eagles en strijkt daarmee een salaris op van maar liefst $128 miljoen (verdeeld over 4 jaar). Daarnaast heeft hij sponsorcontracten met onder andere Nike, Amazon, Bose en Bobcat.

De complete lijst met best betaalde sporters van 2020

De top 10 was slechts het topje van de ijsberg. De complete lijst met de 100 best betaalde sporters van 2020 vind je op de pagina van Forbes.

- Advertentie -