De beste Netflix documentaires

-

- Advertentie -

Netflix staat vol met geweldige series, maar een tijdje terug ontdekte ik dat Netflix ook ontzettend veel interessante documentaires heeft. Heb je even geen tijd voor een serie van meerdere seizoenen, dan zou ik zeker eens een kijkje nemen bij de Netflix documentaires. Om je alvast een eindje op weg te helpen, vind je hieronder mijn Top 10 van beste Netflix documentaires (zonder spoilers!). We beginnen bij nummer 10…..

10. The Keepers

The Keepers (2017) on IMDb
Afleveringen: 7
Duur: 1 uur (per aflevering)

In deze documentaire wordt de moord onderzocht op Cathy Cesnik, een non uit Baltimore. Cathy Cesnik verdween eind jaren 60 en uiteindelijk wordt begin jaren 70 haar stoffelijk overschot teruggevonden. Vermoedelijk is er een verband met een priester die van misbruik wordt beschuldigd. In deze serie wordt door middel van interviews geprobeerd te achterhalen wat er precies gebeurd is.

9. The Confession Tapes

The Confession Tapes (2017) on IMDb
Seizoenen: 1
Afleveringen: 7
Duur: 45 minuten (per aflevering)

- Advertentie -

Een reeks van zes waargebeurde misdaadverhalen. De veroordeelden beweren stuk voor stuk dat hun bekentenis afgedwongen of vals is. De eerste 2 afleveringen horen bij elkaar (True East deel 1 en 2), de overige 5 afleveringen zijn losstaande verhalen en kunnen los van elkaar bekeken worden.

8. Twinsters

Twinsters (2015) on IMDb
Afleveringen: 1
Duur: 1 uur 29 minuten

De Amerikaanse Samantha speelt een rolletje in een aantal Youtube video’s. Als de Franse studente Anaïs deze video’s ziet, is ze behoorlijk in shock. Samantha lijkt namelijk sprekend op Anaïs. Ze komen met elkaar in contact en ontdekken dat ze op dezelfde dag jarig zijn. Zouden het tweelingzusjes kunnen zijn?

7. Sour Grapes

Sour Grapes (2016) on IMDb
Afleveringen: 1
Duur: 1 uur 25 minuten

Een fascinerende documentaire over Rudy Kurniawan die vanuit het niets oprukt in de wondere wijnwereld en de meest schaarse wijnen aanbiedt op veilingen. Uiteindelijk wordt hij door de FBI ontmaskerd en blijkt hij een van de grootste wijnfraudeurs ter wereld te zijn. Investeerders gaan voor miljoenen het schip in.

6. Amanda Knox

Amanda Knox (2016) on IMDb
Afleveringen: 1
Duur: 1 uur 32 minuten

Het verhaal van Amanda Knox is in 2007 uitvoerig in het nieuws geweest. Netflix heeft hier nu een documentaire over gemaakt. Even je geheugen opfrissen: de Amerikaanse studente Amanda Knox was op uitwisseling in het Italiaanse Perugia net als de Britse Meredith Kercher. Amanda en Meredith deelden in Perugia een huis. Meredith wordt vervolgens op gruwelijke wijze vermoord. Amanda Knox en haar Italiaanse vriendje zijn al snel verdachten in deze zaak, maar is dat terecht?

5. Dirty Money

Dirt Money (2018) on IMDb
Seizoenen: 1
Afleveringen: 6
Duur: 1 uur (per aflevering)

Dirt Money bestaat uit 6 afleveringen met zes waargebeurde verhalen over hebzucht, brutaliteit en corruptie binnen mondiale bedrijven. Schandalen die de wereld geschokt hebben. Van wurgleningen tot auto’s waarmee is gesjoemeld vanwege uitstoottests. Het zijn op zichzelf staande verhalen en de afleveringen kan je dus los van elkaar bekijken.

4. Evil Genius: The True Story of America’s Most Diabolical Bank Heist

Evil Genius: The True Story of America's Most Diabolical Bank Heist (2018) on IMDb
Afleveringen: 4
Duur: 45 minuten (per aflevering)

In de zomer van 2003 loopt een pizzakoerier een bank binnen met een vreemde wandelstok. Hij geeft een briefje af waarin hij om geld vraagt. Als hij met een (klein) bedrag de bank verlaat, wordt hij echter al snel omsingeld door de politie. De man (Brian Wells) beweert dat hij gedwongen is om de bank te overvallen en dat hij een bom om zijn nek heeft die elk moment kan afgaan. Is hij echt gedwongen om deze overval te plegen? Is het explosief om zijn nek echt? Een bizar en sadistisch waargebeurd verhaal…

3. Flint Town

Flint Town (2018) on IMDb
Afleveringen: 8
Duur: 45 minuten (per aflevering)

Flint, een middelgrote stad in Michigan, wordt verscheurd door armoede en criminaliteit. Ooit floreerde de stad dankzij de auto-industrie. Mede door het vertrek van General Motors is er nog maar weinig van de stad over. De documentairemakers hebben gedurende twee jaar het lokale politiekorps op de voet gevolgd. Kunnen zij de stad weer onder controle krijgen? Het lijkt een onmogelijke klus voor 98 politieagenten op 100.000 inwoners…

2. Icarus

Icarus (2017) on IMDb
Afleveringen: 1
Duur: 2 uur

Amerikaans filmmaker Bryan Fogel is fanatiek amateur wielrenner met een plan: hij wilt doping gaan gebruiken zonder gepakt te worden tijdens een dopingcontrole. Kan hij, net als Lance Armstrong, het systeem te slim af zijn. Hij wilt hiervoor hulp inschakelen van een dopingwetenschapper en komt al gauw in contact met Grigori Rodtsjenkov. Grigori is directeur van het Russische anti-dopingcentrum. Bryan en Grigori Rodtsjenkov raken bevriend en samen proberen ze Bryan een amateurwedstrijd te laten winnen. Wat Bryan op dat moment nog niet weet, is dat Grigori alle geheimen kent van het grootste schandaal uit de sportgeschiedenis…

1. Making a Murderer

Making a Murderer (2015) on IMDb
Seizoenen: 2
Afleveringen: 20 (10 per seizoen)
Duur: 1 uur (per aflevering)

Making a Murderer nog niet gezien? Serieus?! Dit is wat mij betreft echt eentje die je moet zien. Dit verhaal is zo ongelofelijk bizar dat je soms vergeet dat het echt gebeurd is. De documentaire gaat over een Amerikaan, Steven Avery, die 18 jaar onterecht vast heeft gezeten voor verkrachting. Dat is natuurlijk al een bijzonder verhaal op zich. Alleen wordt hij 2 jaar na zijn vrijlating weer opgepakt. Dit keer voor moord…

Tips over leuke Netflix documentaires?

Ik heb uiteraard niet alle Netflix documentaires bekeken. Helaas moet ik af en toe ook nog andere dingen doen, zoals werken en slapen :-). Er zullen dus ongetwijfeld juweeltjes ontbreken in deze Top 10 van beste Netflix documentaires. Tips over leuke documentaires zijn daarom altijd welkom. Plaats een reactie onder dit bericht, benader me via social media of stuur me een mail.

- Advertentie -