Commissievrij beleggen in aandelen met BUX Zero

-

- Advertentie -

Op de meeste handelsplatformen betaal je transactiekosten voor de aankoop of verkoop van aandelen. Dat noemen we de commissie. Wil jij beginnen met beleggen en heb je niet zo’n groot budget, dan kan deze commissie een aardige drempel zijn. De Nederlandse app BUX Zero biedt uitkomst, want daar kun je nu commissievrij beleggen. Naast het commissievrij handelen in aandelen is er ook nog een leuke bonus in de vorm van een gratis aandeel (geen addertje onder het gras!). Iets voor jou?

Om te beginnen: ik ben niet verbonden aan BUX Zero. In dit artikel beschrijf ik mijn persoonlijke ervaringen met de app. Er zijn ook andere goede platformen waar je kunt beleggen in aandelen. Onderzoek zelf welk platform voor jou het prettigst werkt. Misschien dat het gratis aandeel wel een mooie aanleiding is om de BUX Zero app een keer te proberen.

BUX Zero bestaat sinds 2019 en is onderdeel van het in 2014 opgerichte Nederlandse bedrijf BUX. Het bedrijf heeft naast BUX Zero ook nog twee andere platformen, namelijk: BUX X en BUX Crypto. De Zero in BUX Zero verwijst naar het feit dat je op dit platform gratis (zonder commissie) kunt handelen in aandelen. BUX Zero is alleen te gebruiken als iOS of Android app en dus niet via je browser.

Ervaringen met de BUX Zero app

Briljant in al z’n eenvoud

De app is ontzettend eenvoudig in het gebruik. De minimalistische inrichting draagt hier zeker aan bij. De app heeft slechts een paar tabbladen (portfolio, watchlist, discover en je inbox) en meer heb je ook niet nodig. Je ziet alleen de hoognodige informatie, zoals de koers, een trend-grafiek en een knop om aandelen te kopen of verkopen.

BUX Zero app koers
BUX Zero app portfolio

Geld storten via een Tikkie

Ook het storten van geld is een fluitje van een cent. In de app geef je aan welk bedrag je wilt inleggen en je kan daarna direct betalen via een Tikkie. Het geld staat direct in de app en je kan gelijk aan de gang.

- Advertentie -

Nadelen van de BUX Zero app

De eenvoud van de app is voor de beginnende of kleine belegger echt een aanwinst. Met een paar simpele klikken kan je aandelen kopen en verkopen. Ben je een meer ervaren belegger en wil je meer analyses doen, dan schiet de app wel wat tekort. Je mist dan de gedetailleerde data en grafieken.

Hoe werkt commissievrij beleggen bij BUX Zero?

Internet staat vol met dingen die gratis zouden zijn, maar als je eenmaal op de link hebt geklikt kom je meestal bedrogen uit. Hier niet! Je kan bij BUX Zero echt handelen in aandelen zonder commissie te betalen. Commissievrij beleggen geldt voor alle Zero Orders. Hoe zit dat precies?

In de app kun je op 3 manieren aandelen kopen:

  1. Marktorder: BUX voert je order direct uit tegen de prijs van dat moment. Voor een marktorder rekenen ze €1 commissie.
  2. Limietorder: BUX voert je order uit als de koers een door jou vooraf ingestelde prijs bereikt. Voor een limietorder rekenen ze €1 commissie.
  3. Zero Order: BUX voert je order altijd aan het eind van de handelsdag uit. Voor een Zero Order rekenen ze geen commissie.

Het is dus niet zo dat alle orders die je plaatst zonder transactiekosten zijn. Ook het platform moet ergens z’n geld mee verdienen en dat kan niet als alle transacties gratis zijn. Let dus goed op! Wil je dus commissievrij beleggen, zorg er dan voor dat je bij het plaatsen van je order voor een Zero Order kiest. De complete uitleg over Zero orders vind je op de website van BUX Zero.

Gratis aandeel van maximaal €200

Iedereen die zich nu aanmeldt bij BUX Zero en minimaal €5 stort, ontvangt een gratis aandeel. Dit is een door BUX Zero willekeurig gekozen aandeel, waarvan de waarde kan oplopen tot maximaal €200. Hoe werkt dit precies?

  1. Open deze link op je mobiel. Alleen via deze uitnodigingslink kun je aanspraak maken op een gratis aandeel.
  2. Vul je emailadres in en installeer de BUX Zero app die beschikbaar is voor zowel iOS als Android.
  3. Registreer je in de app en stort vervolgens minimaal €5. Geld storten kan bijvoorbeeld via een Tikkie, super handig. Het gestorte bedrag kun je gebruiken om te beleggen, maar kan je ook heel eenvoudig weer opnemen.
  4. That’s all! Binnen 2 werkdagen krijg je vanzelf een melding in de app dat het gratis aandeel aan je portefeuille is toegevoegd.

Leuk als je in de comments hieronder even laat weten welk aandeel jij hebt gekregen! Ik ben vooral benieuwd naar de waarde van de aandelen die uitgedeeld worden. Andere opmerkingen of tips zijn natuurlijk ook altijd welkom.


Tot slot: beleggen in aandelen brengt risico’s met zich mee. Je kunt (een deel) van je inleg verliezen. Beleg daarom niet met geld dat je op korte termijn nodig hebt voor wat anders, zoals bijvoorbeeld een vakantie. In dit artikel staat een referral link. Als jij je via deze referral link aanmeldt bij BUX Zero, dan krijgen we allebei een gratis aandeel.

- Advertentie -