Dad Jokes: alle flauwe grappen verzamelen

-

- Advertentie -

Als het gaat om humor, zijn dad jokes een klasse apart. Deze flauwe grappen worden vooral door mannen goed gewaardeerd. Wij zijn nou eenmaal van simpele humor. Niks mis mee! Vandaag duiken we dus in de wereld van de dad jokes. You laugh, you lose!

Wat zijn dad jokes?

Dad jokes is een specifiek type grap dat bekend staat om z’n eenvoud en voorspelbaarheid. Ze worden vaak verteld door vaders en hebben de reputatie flauw, kinderlijk en soms zelfs een beetje gênant te zijn. Maar juist deze kenmerken maken ze zo geliefd en grappig. Dad jokes zijn vaak woordspelingen, dubbelzinnigheden, of eenvoudige grappen. De beste dad jokes worden verteld met een serieuze gezichtsuitdrukking, zodat het komisch effect wordt versterkt.

De kracht van dad jokes ligt in hun eenvoud. Ze vereisen geen complexe punchlines of ingewikkelde verhalen. Het zijn juist de korte en to the point grappen.

Wat ons betreft klinken dad jokes in het Engels beter dan in het Nederlands. Maar we dagen je uiteraard graag uit om met een paar hele gevatte Nederlandse dad jokes te komen. Hier alvast een kleine selectie van onze favoriete dad jokes:

 • How do celebrities keep cool? They have many fans.
 • What do you call a fish with no eyes? Fsh.
 • Did you hear about the man who cut off his left leg? He’s all right now.
 • How do you follow Will Smith in the snow? You follow the fresh prints.
 • Why didn’t the sun go to college? It already had a million degrees.
 • I went to buy a pair of camouflage pants, but I couldn’t find any.
 • What do you call a girl in the middle of a tennis court? Annette.
 • What did the ocean say to the beach? Nothing. It just waved.
 • What sounds like a sneeze and is made of leather? A shoe.
 • Why did Snoop Dogg bring an umbrella? For drizzle.
 • How did the hipsters burn their tongues? They drank their coffee before it was cool.
 • My wife yelled at me for having no sense of direction. So I packed up my stuff and right.
 • Why did the dad toss his clock out of the window? He wanted to see time fly.
 • What is 6.9? A good thing ruined by a period.

Dad jokes wedstrijden: You laugh, you lose!

Naast het vertellen van dad jokes aan je vrienden of famillie, zijn er ook dad joke-wedstrijden die worden gehouden voor wat extra lachplezier. Deze wedstrijden brengen twee teams samen die elkaar proberen te overtreffen met hun beste dad jokes. Het doel van de wedstrijd is om je tegenstander aan het lachen te maken, terwijl je zelf je lach probeert te onderdrukken. Het team dat als eerste in de lach schiet, verliest de ronde. Vandaar de term: You laugh, you lose!

- Advertentie -

Deze wedstrijden vinden meestal gewoon plaats in een informele setting, bijvoorbeeld op feestjes, familiebijeenkomsten of als onderdeel van een komedie-evenement. Ze zijn erg populair geworden in de afgelopen jaren en brengen veel plezier en hilariteit met zich mee.

Deelnemers aan dad joke-wedstrijden moeten een goed gevoel voor timing en komedie hebben om hun grappen zo droog en onverwacht mogelijk over te brengen. Het gaat niet alleen om de grappen zelf, maar ook om de manier waarop ze worden gepresenteerd. Een goede dad joker kan een ogenschijnlijk eenvoudige woordspeling of grap vertellen op zo’n manier dat het iedereen aan het lachen maakt.

Deze wedstrijden zijn niet alleen vermakelijk voor de deelnemers, maar ook voor het publiek. Het zien van twee teams die hun uiterste best doen om serieus te blijven terwijl ze elkaars grappen proberen te overtreffen, is een geweldige manier om mensen aan het lachen te maken en de sfeer te verlichten.

Dus als je ooit de kans krijgt om deel te nemen aan een dad joke-wedstrijd of er een bij te wonen, weet dan dat je jezelf kunt voorbereiden op een avond vol lachen en plezier. Hieronder 2 filmpjes van bekende dad jokers. Leuk idee voor een avondje met je vrienden.

- Advertentie -