De duurste huizen van Nederland

-

- Advertentie -

Funda is de ideale plek als je op zoek bent naar een huis. En eigenlijk is het ook best leuk als je niet op zoek bent naar een huis. Zelf kijk ik ook nog regelmatig op Funda, terwijl we al een huis gekocht hebben. Op zoek naar dat ene perfecte huis, waarvan ik eigenlijk wel weet dat het toch niet bestaat.

Blijkbaar ben ik niet de enige, want Funda wordt ruim 43 miljoen keer per maand bezocht. Meestal stel ik een filter in, waardoor ik alleen de huizen zie die binnen ons budget vallen. Maar heel soms is het ook wel erg leuk om die filter te verwijderen en je te vergapen aan alle dure huizen die Funda rijk is. Hieronder vind je de vijf duurste huizen die op dit moment te koop staan op Funda. Geniet even mee van alle luxe die deze paleizen te bieden hebben.

5. Paauwlaan 3 ,5 en 7 | € 7.850.000

Paauwlaan 3, 5 en 7 Funda

Dit landhuis is gebouwd in 1954 en ligt in Wassenaar. Het heeft een oppervlakte van maar liefst 700 m². Dan heb ik het over het huis, want het perceel is 32.161 m². Het landhuis heeft drie woonlagen met totaal 15 kamers, waarvan 7 slaapkamers en maar liefst 4 badkamers. De wijnkelder mag uiteraard ook niet ontbreken.

Waarom 3 huisnummers zal je je waarschijnlijk afvragen? Nummer 3 en 5 zijn twee personeelswoningen. Altijd handig! Deze worden wel verkocht in verhuurde staat. Dus mocht je van plan zijn je eigen personeel mee te nemen, dan kan dit een probleem worden.

In de tuin ligt trouwens een zwembad van 10 bij 20 meter en op het weiland kan je makkelijk een tennisbaan kwijt (die heeft er ooit al gelegen).

- Advertentie -

4. Duinlustweg 36 | € 7.860.000

Duinlustweg 36 Funda

In Overveen, gemeente Bloemendaal, ligt het vorstelijke landgoed Koningshof. Dat is nog eens lekker thuiskomen na een dag werken. Mocht je het nog nodig vinden om te werken natuurlijk.

Koningshof werd rond 1900 gebouwd in opdracht van de Amsterdamse bankier Johannes Luden en zijn echtgenote Mathilde van der Vliet. Mathilde was een telg uit het geslacht van de Borski’s, in die tijd een van de rijkste en voornaamste bankiersfamilies van Nederland.

Dit geweldige gezinshuis heeft een woonoppervlakte van 1.352 m² en telt 24 kamers. Op zolder vind je een filmzaal en een bar. Nodig je vrienden maar vast uit! In het souterrain ligt een prachtig zwembad en een wellness- en fitnessruimte.

3. Keizersgracht 686 | € 7.950.000

Keizersgracht 686 Funda

In hartje Amsterdam aan een van de mooiste grachten ligt dit geweldige grachtenpand van 5 verdiepingen.

Dit Rijksmonument is gebouwd rond 1690 en heeft een woonoppervlakte van 702 m². Dit statige grachtenpand heeft 17 kamers en een royaal terras met een prachtig uitzicht. Lig je zondag brak op de bank in de Stijlkamer. Kijk dan even omhoog. Daar vind je een unieke plafondschildering van Ernst Witkamp (1854 – 1897).

Voor bovengenoemde vraagprijs van net geen €8 miljoen ben je trouwens nog niet klaar. Naast de kosten koper mag je ook nog wat geld reserveren voor de complete inrichting inclusief keukens en badkamers. Het huis wordt namelijk geheel leeg opgeleverd. Noemen ze dat geen klushuis?

2. Noordereinde 36 | € 8.000.000

Noordereinde 36 Funda

De historische buitenplaats Wolfsbergen ligt in ‘s-Graveland (naast Hilversum). De villa is gebouwd in 1837 en heeft lange tijd als gemeentehuis gediend. De huidige eigenaren kochten de buitenplaats in 2007 en hebben het met veel liefde gerestaureerd.

Het woonoppervlak van de villa is 1.476 m² en bestaat onder andere uit 10 slaapkamers en 9 badkamers. Ook in deze villa ontbreekt het je aan niets: een geklimatiseerde wijnkelder, een binnenzwembad en een fitnessruimte. Op het perceel ligt bovendien een zeer fraaie tennisbaan (gravel).

Buitenplaats Wolfsbergen stond eerder te koop voor € 10.250.000, maar is in prijs gezakt. Hij is in de aanbieding zullen we maar zeggen.

1. Bentveldsweg 142 | € 15.750.000

Bentveldsweg 142 Funda

Op dit moment is dit de absolute topper op Funda. Een vraagprijs van maar liefst €15.750.000 en daarmee bijna twee keer zo duur als de nummer 2 in deze lijst. Landgoed ‘Klein Bentveld’ ligt in Aerdenhout en heeft een perceeloppervlak van niet minder dan 38.181 m². Het landgoed bestaat uit verschillende prachtige gebouwen: het Landhuis (980 m²), het Koetshuis (292 m²) en ’t Jagthuys (300 m²).

Bentveldsweg 142 entree Funda

Huisarrest in dit huis is een feestje. In het souterrain vind je een geklimatiseerde wijnkelder, een fitness- en wellnessruimte met sauna en een zonnestudio. Op het perceel is ook een tennisbaan en een zwembad (15 x 7 meter) met poolhouse.

Bentveldsweg 142 zwembad Funda
Het zwembad inclusief poolhouse.

Laat je het me even weten als je de trotse eigenaar bent geworden van een van deze stulpjes?

Bron: funda

- Advertentie -