Expedition Happiness: de ultieme roadtrip

-

- Advertentie -

Roadtrippen is een supervette manier van reizen. Maar wat als dat nog niet uitdagend genoeg is voor je? Wat als je op zoek bent naar nog meer avontuur? Dan ga je op zoek naar een bijzonder vervoersmiddel. Dit Duitse stel vond daar een oplossing voor en jij kan deze fantastische trip nu meebeleven in hun Netflix-docu Expedition Happiness.

Het Duitse stel Felix en Selima heeft eigenlijk alles prima voor elkaar. Ze wonen samen in Berlijn, hebben een baan en genoeg leuke vrienden om zich heen. Toch missen ze allebei iets in hun leven en besluiten daarom voor langere tijd op reis te gaan met z’n drieën. Met z’n drieën? Ja, want pup Rudi gaat ook mee.

Het stel vliegt van Berlijn naar New York en kopen daar een oude Amerikaanse schoolbus. Ze hebben allebei geen kluservaring, maar in een paar maanden tijd toveren ze deze oude schoolbus om tot een luxe camper. Of zoals ze het zelf omschrijven: een Loft on Wheels. De schoolbus wordt van alle luxe voorzien, waaronder een volledig ingerichte keuken, slaapkamer en toilet.

Expedition Happiness docu Netflix

In het kader van ‘hapiness is the only thing that multiplies when you share it’ laten Felix en Selima je in deze documentaire anderhalf uur lang meegenieten van hun avonturen. Vanuit New York rijden ze door Noord-Amerika helemaal naar Alaska en daarna via de Pacific Highway naar Mexico. Als kijker krijg je een prachtig beeld van deze geweldige roadtrip. Alle beelden, inclusief drone, zijn door het stel zelf gemaakt. Ook de relaxte achtergrondmuziek is eigen werk. Selima, bekend onder de artiestennaam Mogli, schreef deze nummers tijdens hun reis.

Is het dan allemaal vrijheid en blijheid? Zeker niet. Van visumproblemen, een onverwacht bezoek aan een drugsbaron tot aan problemen met de schoolbus, alles komt voorbij. Elk avontuur kent naast hoogtepunten nou eenmaal ook dieptepunten. De docu komt dan ook tot een verrassend einde….

- Advertentie -

Bekijk Expedition Happiness op Netflix. De docu al gezien en wil je meer van dit? Eerder maakte Felix al een indrukwekkende documentaire. Hij maakte een verslag van zijn fietstocht van 18.000 kilometer door maar liefst 22 landen. Deze docu met de toepasselijke naam Paddle the World is ook terug te vinden op Netflix.

Foto’s: Expedition Happiness Facebookpagina

- Advertentie -