Filmrecensie: White Boy Rick (2018)

-

- Advertentie -

Je bent 14 jaar en je leeft samen met je vader en zus een vrij uitzichtloos bestaan in Detroit. Hoe ga je hier aan ontsnappen? White Boy Rick vertelt het waargebeurde verhaal van Rick Wershe, de jongste FBI-informant ooit.


White Boy Rick filmposter

Titel: White Boy Rick
Regie: Yann Demange
Schrijvers: Andy Weiss en Logan & Noah Miller
Cast: Matthew McConaughey, Richie Merritt, Bel Powley en Jennifer Jason Leigh
Speelduur: 111 minuten
Jaar: 2018


In het begin van de film krijg je gelijk een goed beeld van het Detroit uit 1984: een kille industriestad met veel vervallen gebouwen. Rick is op dat moment 14 jaar en woont met zijn vader en zus in deze verloren stad. Zijn vader probeert met handel in wapens iets aan inkomsten te genereren om zijn gezin te onderhouden. De zus van Rick is verslaafd aan drugs.

Zijn uitzichtloze thuissituatie zorgt er al snel voor dat Rick op zoek gaat naar een uitweg en in aanraking komt met criminelen. Hierdoor proeft hij wat van het luxere leven in Detroit en komt in aanraking met geld, rollerdisco’s, gangsters met grote bontjassen en mooie vrouwen. Mede door de FBI wordt zijn rol in de onderwereld steeds groter. Waar houdt het op?

Omdat je de film waarschijnlijk nog wilt zien, zal ik niet dieper ingaan op het verhaal. Lees dus gerust verder, geen spoilers!

Jonathan Majors, RJ Cyler en Richie Merritt in White Boy Rick.

White Boy Rick kijkt redelijk goed weg, maar is zeker geen topper. Het acteerwerk is prima en het gevoel van Detroit in de jaren 80 wordt mooi in beeld gebracht. Toch werd ik niet echt gepakt door het verhaal. Ik keek er meer van een afstandje naar, dan dat ik echt meeleefde met de hoofdpersoon.

- Advertentie -

Als je naar deze film gaat met het idee dat je een actiefilm gaat zien, dan kom je van een koude kermis thuis. Er zit namelijk vrij weinig actie in de film. White Boy Rick valt meer in de categorie drama of misdaad en af en toe leunt het een beetje tegen een gangsterfilm aan. Ik had liever gezien dat de regisseur daar een duidelijkere keuze in had gemaakt, want nu blijft het een beetje er tussenin hangen.

Conclusie? Een prima film om te kijken, maar je hoeft er wat mij betreft niet direct voor naar de bioscoop. Prima acteerwerk, leuke beelden van Detroit in de jaren 80, maar geen verhaal dat je echt pakt.
White Boy Rick krijgt daarom van mij een 7.

Bekijk hier de trailer van White Boy Rick.
- Advertentie -