Gezond haar voor mannen: 7 gouden tips

-

- Advertentie -

Als man wil je er natuurlijk graag verzorgd bijlopen en dan mag je zeker je kapsel niet vergeten. Natuurlijk is de styling dan erg belangrijk, maar het begint allemaal met goede haarverzorging. De deur uitgaan met een gezond en fris kapsel, geeft je een veel prettiger gevoel. Bovendien zie je er ook nog eens een stuk aantrekkelijker uit. Met de volgende tips geef je je haar de allerbeste verzorging en loop je straks te shinen als nooit te voren.

1. Ga regelmatig naar de kapper

Om je haar gezond te houden, is het belangrijk om het regelmatig bij te laten snoeien. Heb je een kort kapsel, dan doe je dit waarschijnlijk al. Heb je een langer kapsel of laat je je haar langer groeien, dan sla je de kapper misschien wel voor langere tijd over. Niet verstandig, want door af en toe een stukje van je haar af te laten knippen kun je gespleten haarpunten voorkomen. Voor gezond haar breng je dus regelmatig een bezoekje aan de kapper of barbier!

2. Was je haar op de juiste manier

Deze meeste mannen wassen hun haar gewoon elke dag. Als we kijken naar wat het beste is voor de kwaliteit van je haar, dan doe je er verstandig aan om het niet meer elke dag te wassen. Je kunt je haren het beste om de 2 a 3 dagen een wasbeurt geven.

Daarnaast is het voor je haar beter om het niet te wassen met warm water. Van warm water droogt je haar namelijk uit. Je hoeft je haar echt niet in een ijsbad te dompelen (mag wel), maar lauwwarm water is al een stap in de goede richting. Een ander goed alternatief is je haar aan het einde even afspoelen met koud water. Dat heeft nog een voordeel: je bent gelijk wakker.

3. Kies een shampoo bij jouw haartype

Veel mannen kiezen voor een goedkope shampoo of voor de shampoo van hun vriendin. Wil je je haar echt gezond houden, dan besteed je wat aandacht aan het vinden van een shampoo die het beste bij jouw haartype past. Zo heb je shampoos voor droog haar, vet haar, dun haar en dik haar. Kom je er zelf niet uit, dan kan je kapper je hier zeker over adviseren.

- Advertentie -

Ga je helemaal voor goud, dan kun je naast shampoo ook nog een conditioner gebruiken. Een conditioner hydrateert je haar en maakt het zachter en glanzender. Conditioner breng je aan op de uiteinden van je haar en dus niet tot op je hoofdhuid.

4. Masseer je hoofdhuid

Misschien wel de meest onderschatte tip voor gezond haar: masseer je hoofdhuid tijdens het wassen van je haar. Zet je vingertoppen (niet je nagels) op je hoofdhuid en maak draaiende bewegingen. Door de massage wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, waardoor er meer voedingsstoffen naar je haar worden geleid en meer afvalstoffen afgevoerd worden.

5. Je haar drogen: deppen niet wrijven

Na het douchen effe flink je haar droogwrijven met een handdoek. Het is snel en het werkt, maar het is niet goed voor je haar. Nat haar is namelijk een stuk kwetsbaarder. Door het harde wrijven raakt je haar eerder beschadigd of ontstaan er gespleten haarpunten. De oplossing? Je kunt je haar het beste afdrogen door het te deppen. Heb je daar het geduld niet voor, dan kun je je haar ook voorzichtig droogwrijven.

6. Bescherm je haar tegen de zon

Bescherm je haar (net als je huid) tegen de zon. Je haar kan simpelweg niet goed tegen de hitte en de UV-stralen. Het droogt je haar uit en kan je haar zelfs beschadigen. Dit voorkom je heel simpel door een petje of hoedje te dragen.

7. Gezond leven

Net zoals stress en ongezond eten een slechte invloed hebben op je huid, hebben ze dit ook op je haar. Wil je gezond en stralend haar, zorg dan voor een gezonde leefstijl. Eet gezond, beweeg en slaap voldoende en voorkom teveel stress. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar alle beetjes helpen.

- Advertentie -