De grappigste plaatsnamen van Nederland

-

- Advertentie -

De burgemeester van het Oostenrijkse plaatsje Fucking besloot onlangs om de naam te veranderen in Fugging. Het plaatsje werd namelijk overspoeld met toeristen die even met het plaatsnaambordje op de foto wilden. Gelukkig hoeven we niet de grens over om grappige of rare plaatsnamen tegen te komen. Wij fietsen heel Nederland door en verzamelden de grappigste plaatsnamen van Nederland voor je.

Poepershoek

De buurtschap Poepershoek vind je in de provincie Overijssel, vlakbij Sint Jansklooster.

Sexbierum

Sexbierum, misschien wel de bekendste grappige plaatsnaam van Nederland. Sex, bier en rum, klinkt als the place to be. Voor een leuke foto met dit plaatsnaambordje moet je helemaal naar Friesland.

Boerengat

“Wat is dit nou weer voor boerengat?”, een veelgebruikte term voor als je een verkeerde afslag neemt en op een afgelegen plek terechtkomt. Maar Boerengat in Zeeland is het enige echte boerengat van Nederland.

Rectum

Ja, het is echt waar. Er wonen mensen in Rectum. Als bewijs nog maar even onderstaande foto. Rectum vind je net als Poepershoek in Overijssel, toeval?

- Advertentie -
Rectum grappigste plaatsnamen Nederland

Waspik

Waspik kende je natuurlijk al. Een echte klassieke rare Nederlandse plaatsnaam.

Kuttingen

Waarschuwing voordat je helemaal naar Limburg afreist voor een leuke foto: Kuttingen heeft geen plaatsnaamborden.

Doodstil

Klinkt niet als een heel gezellig dorpje daar in Groningen.

Hongerige Wolf

Bekend van het programma Man bij hond. Die reisden in het seizoen 2003 – 2004 van Hongerige Wolf naar Schapenbout.

Boerenhol

Boerenhol grappigste plaatsnamen Nederland

Lull

Lull vinden we net als Kuttingen terug in Limburg. De naam was blijkbaar toch iets te aanstootgevend, want de gemeente heeft de naam laten veranderen in Sint Antoniusveld. Kan het nog saaier?! Er zijn wel allerlei acties om de oude plaatsnaam weer in ere te herstellen. Waar kunnen we de petitie tekenen?

Gaarkeuken

Nog een klassieker uit Man bijt hond. Ruim 10 jaar geleden belden ze aan bij mensen die woonden op de route van Steenoven naar Gaarkeuken.

Raar

Raar maar waar, dit plaatsje bestaat echt. Raar vind je in Limburg.

Pikveld

We zouden je natuurlijk het saaie verhaal kunnen vertellen. Over de geschiedenis van Pikveld en de oorsprong van deze naam. Doen we lekker niet. Je verzint er zelf maar een schunnig verhaal bij. Veel leuker! Pikveld schijnt in ieder geval wel een populaire vakantiebestemming te zijn voor vrijgezelle vrouwen.

- Advertentie -