De mooiste voetbalsters van het WK 2019

-

- Advertentie -

Op dit moment schitteren de Oranje Leeuwinnen op WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk. Een gouden combinatie voor mannen die van voetbal en van vrouwelijk schoon houden. Hombrero bekeek en bestudeerde alle wedstrijden en stelde een elftal samen met de mooiste voetbalsters van het WK 2019.

11. Julie Ertz

We beginnen ons elftal met de 27 jarige Julie Ertz. Julie komt op het WK uit voor het nationale voetbalelftal van de Verenigde Staten. Deze middenvelder staat onder contract bij de Chicago Red Stars, die uitkomen in de National Women’s Soccer League in de Verenigde Staten. Daar werd ze in 2017 uitgeroepen tot speelster van het jaar.

10. Daniëlle van de Donk

Uiteraard zijn ook de Oranje Leeuwinnen vertegenwoordigd in deze lijst. Daniëlle van de Donk komt al sinds 2015 uit voor het Engelse Arsenal WFC. Daarvoor speelde ze onder andere al voor PSV en Göteborg.

9. Amandine Henry

Deze 29 jarige Française komt uit voor Olympique Lyonnais. Met die club sleept ze het ene na het andere landskampioenschap in de wacht. Ze maakt al ruim 10 jaar onderdeel uit van het Franse nationale elftal.

8. Jackie Groenen

Jackie Groenen speelde de afgelopen jaren voor FFC Frankfurt, maar maakt komend seizoen de overstap naar Manchester United WFC. Een hele veelzijdige sportvrouw, want want vroeger blonk ze ook al uit in judo. Bij de jeugd werd ze daar verschillende keren Nederlands kampioen. We zijn blij dat ze uiteindelijk toch voor het voetbal heeft gekozen.

7. Sakina Karchaoui

De 23 jarige Sakina speelt bij Montpellier en is daarnaast al jaren een vaste waarde in het Franse nationale elftal.

6. Julia Simic

De Duitse Julia Simic speelt sinds 2018 voor het Engelse West Ham United. Een ervaren middenvelder die al sinds 2004 onderdeel is van Duitse nationale jeugdteams. O ja, in 2011 poseerde ze met enkele teamgenoten van het nationale elftal voor de Duitse Playboy.

5. Frederikke Thøgersen

Zo als de naam al doet vermoeden, komt Frederikke uit voor het nationale voetbalteam van Denemarken. In mei 2019 tekende ze een contract bij Forentina en zal ze de komende twee jaar te bewonderen zijn in de Serie A.

4. Amanda Ilestedt

Deze Zweedse schone speelt voor het Duitse Turbine Potsdam. Niet bepaald een topclub, but who cares!

3. Alex Morgan

De linksbenige aanvalster is een vaste waarde in het team van de Verenigde Staten. Ze speelde al meer dan 160 interlands. Naast het veld is ze ook niet bepaald onzichtbaar. Op Instagram trekt ze met ruim 6,5 miljoen (!) volgers flink de aandacht.

2. Shelina Zadorsky

Shelina komt namens Canada uit op het WK voetbal voor vrouwen. Daarnaast is ze een vaste waarde in de verdediging van de Orlando Pride.

1. Lieke Martens

Onder toeziend oog van de notaris zijn alle duizenden stemmen geteld. De nummer één is bekend. Nee hoor, gewoon omdat ze heel leuk is en we ook een klein beetje chauvinistisch zijn, staat met stip op één: Lieke Martens. Voor Lieke was 2017 een topjaar. Ze leidde het Nederlands vrouwen elftal naar het Europees Kampioenschap en ze werd uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi. Na het EK stapte ze over van FC Rosengård naar FC Barcelona. In augustus 2017 werd Lieke door de UEFA verkozen tot Europees voetbalster van het jaar en in oktober 2017 door de FIFA tot beste voetbalster van de wereld. Hopelijk kan ze van 2019 een nog beter jaar maken door te stunten op het WK en misschien wel de finale te halen….


Smaken verschillen! Ben je het niet eens met het door ons samengestelde elftal? Hebben we per ongeluk jouw favoriet over het hoofd gezien? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht….

- Advertentie -