MTV Cribs: één grote leugen

-

- Advertentie -

Ik heb nog steeds moeite om het nieuws te verwerken. Jarenlang was ik trouwe kijker van MTV Cribs. Eindeloos genieten van de villa’s en dure auto’s van de sterren uit die tijd. Nu blijkt alles doorgestoken kaart.

What’s up MTV, welcome to my crib!

Dat waren de legendarische woorden waar elke ster de rondleiding door zijn of haar villa mee begon. Ze namen jouw als kijker met alle plezier mee door hun hele huis: enorme woonkamers, meerdere keukens, mega slaapkamers, biljartkamers en bioscoopzalen. Daarna nog even langs hun wagenpark met Ferrari’s en Lamborghini’s en het zwembad. Wat blijkt: allemaal fake!

Voor iedereen die het nieuws gemist heeft: bijna alles wat in MTV cribs te zien was, blijkt hartstikke nep te zijn. Compleet in scène gezet! Ik heb de grootste leugenaars en hun sterke verhalen even voor je op een rijtje gezet. Eigenlijk is het ook wel weer humor.

50 Cent

MTV cribs 50 Cent Ferrari
50 Cent in zijn gehuurde Ferrari.

Rapper 50 Cent (a.k.a. Curtis Jackson) maakte in 2007 de blits met zijn enorme wagenpark, waaronder maar liefst 3 Ferrari’s: een Enzo, F50 en een 599. Nice!

Helaas voor 50 Cent ontdekte een oplettende kijker dat de auto’s gemarkeerd waren met de initialen ‘SC’ en eigendom waren van een Ferrari verzamelaar. Busted!

- Advertentie -
Clip uit MTV Cribs met de gehuurde Ferrari’s van 50 Cent.

Robbie Williams

MTV cribs Robbie Williams bed
“This is where the magic happens.”

Voor de uitzending van MTV cribs gebruikte Robbie Williams niet zijn eigen huis, maar huurde hij het huis van Jane Seymour. Bekend van haar hoofdrol in Dr. Quinn, Medicine Woman (1999) en als Bondgirl in Live and Let Die (1973).

Alsof dat nog niet genoeg was, werden er ook nog een aantal acteurs ingehuurd die zijn personeel moesten spelen.

Bow Wow

MTV cribs Bow Wow
Rapper Bow Wow in ‘zijn’ Lamborghini.

Rapper en acteur Bow Wow showde ons zijn Miami mansion, maar was nog het meest trots op zijn auto’s: een Bentley, een Lamborghini en een Cadillac Escalade.

Alle drie de auto’s waren voorzien van een nummerbord met ‘Prestige’ erop. Toevallig is dat het nummerbord dat gebruikt wordt door Prestige Luxury Car Rentals, een autoverhuurbedrijf uit Miami.

Ja Rule

Ja Rule maakte er helemaal een feestje van. Letterlijk en figuurlijk. In plaats van zijn eigen crib te laten zien, huurde hij een villa in Miami. Om indruk te maken op de kijkers van MTV, gaf hij tijdens de opnames een feest voor 600 man.

Ja Rule in de tijd dat ze nog geen HD camera’s hadden.

Misschien had hij het huurcontract even moeten lezen voordat hij zijn krabbel eronder zette. Hij mocht namelijk helemaal geen feest geven, laat staan voor 600 man. Bovendien liep het feest lichtelijk uit de hand en was de borg niet voldoende om alle schade te herstellen. Als klap op de vuurpijl had de eigenaresse helemaal geen toestemming gegeven om haar huis te laten filmen door MTV Cribs. Al met al genoeg redenen voor de eigenaresse om Ja Rule voor de rechter te slepen.

Zou hier Ja Rule z’n passie zijn ontstaan voor het organiseren van festivals? In 2017 was hij namelijk de mede-organisator van het compleet geflopte Fyre Festival.

Redman: de uitzondering

MTV cribs Redman huis

De meest legendarische aflevering van MTV cribs. En achteraf gezien ook nog de meest eerlijke. Rapper Redman werd in 2001 gevraagd voor een aflevering van MTV Cribs met het verzoek om een villa te huren. Zijn eigen huis was nogal klein en paste niet in het rijtje van luxueuze villa’s uit de andere afleveringen. Redman weigerde dit en ook na aandringen van MTV hield hij voet bij stuk. MTV bezocht uiteindelijk zijn kleine huis op Staten Island.

Het huis was één grote klerezooi. Tijdens de rondleiding lag zijn neef nog ergens te slapen op de grond en overal zag je kledingstukken en andere rotzooi liggen. Niks bling-bling. In de keuken showde hij met trots zijn Dollar Box, een schoenendoos met geld.

MTV cribs Redman
Rapper Redman en zijn Dollar Box.

“Don’t be somebody you’re not; don’t do things that’s not you”, aldus Redman over zijn optreden in MTV Cribs. Redman was een uitzondering en gaf als enige een eerlijke rondleiding door zijn eigen huis.

- Advertentie -