Gadget: Nest Hello videodeurbel

-

- Advertentie -

Mannen zijn gek op gadgets! Op Hombrero hou ik je daarom graag op de hoogte van alle leuke nieuwe gadgets die er op de markt verschijnen. De ene handig en praktisch, de ander bizar en onbetaalbaar. Dit keer een leuke gadget voor in je huis. Of beter gezegd, buiten je huis……

Knock knock. Who’s there? Het is de Nest Hello: de slimme videodeurbel. Nest Labs is een dochteronderneming van Google en dit bedrijf ontwikkelt slimme producten voor in en om het huis. Beveiligingscamera’s, slimme thermostaten en dus ook deze slimme videodeurbel. Check de video voor een korte introductie van de Nest Hello, dan vertel ik je daarna alles wat je moet weten over deze gadget.

Nest Hello

Weet wat er voor je deur gebeurt

Nest Hello pakketbezorger

De Nest Hello heeft een HD-camera met een gezichtsveld van maar liefst 160°. Bezoekers zie je van top tot teen en een pakketje op de grond is ook gewoon vol in beeld. De camera is bovendien voorzien van HDR voor nog scherpere beelden en nachtzicht voor uitstekend beeld in het donker. Belt er iemand aan, dan krijg je een melding via de app. Het maakt op dat moment dus niet uit waar je bent. Is er nog niet aangebeld, maar er is wel beweging of geluid voor de deur, dan zie jij aan de gestuurde foto direct wat er aan de hand is.

De camera filmt niet alleen zodra er wordt aangebeld, maar doet dit continu. Je kan dus dag en nacht via de livestream checken wat er zich voor je deur afspeelt. Of ontdek wat er eerder die dag voor je deur is gebeurd door de drie uur geschiedenis met momentopnamen te bekijken. Wil je tot 30 dagen videobeelden terug kunnen kijken? Dan heb je een abonnement op Nest Aware nodig.

Praten via je deurbel

Uiteraard ben je niet de hele dag thuis. Zodra er aangebeld wordt, kan je via de app praten met en luisteren naar degene die aanbelt. Praten en luisteren doe je in HD kwaliteit en door de echo- en ruisonderdrukking hoor je je bezoeker uitstekend (ook als je langs een drukkere weg woont). Zit je in een vergadering of op de wc en kan je even niet praten, dan kan je reageren met een vooraf opgenomen bericht: “Zet het pakketje maar in de schuur” of “Dag buurvrouw, ik kom de suiker vanavond wel even brengen”.

- Advertentie -

Geluid uit

Even lekker uitslapen zonder gestoord te worden? In de Nest-app kan je de bel uitzetten. Als je wilt komen de meldingen wel gewoon door op je telefoon.

Prijskaartje

Ik vind deze slimme videodeurbel best wel een interessante gadget en zie ook wel de voordelen ervan. Maar wat kost zo’n geintje? Na wat speurwerk bij de bekende en minder bekende online aanbieders, zie ik dat de Nest Hello te koop is vanaf €249. Dat is niet goedkoop voor een deurbel. Al is dit natuurlijk veel meer dan alleen een deurbel. Of je het ervoor over hebt, kan je natuurlijk alleen zelf bepalen.

Nest Hello video deurbel

Nest Aware

Zonder abonnement kan je momentopnamen tot 3 uur terug bekijken. Mocht je meer willen dan heb je een abonnement nodig op Nest Aware. Nest Aware neemt namelijk tot 30 dagen videobeelden op in de Cloud. Je kan dus tot 30 dagen de volledige videogeschiedenis terugkijken en zoeken naar wat er zich voor je deur heeft afgespeeld. Deze beelden kan je terugkijken in de app en videoclips kan je delen met anderen.

Met Nest Aware ontvang je ook Intelligente meldingen. Zo laat de camera in de melding weten of het om een bekend of onbekend persoon gaat.

Er zijn op dit moment 3 verschillende abonnementen:

 • 5 dagen videogeschiedenis: €5 p/maand (€50 p/jaar)
 • 10 dagen videogeschiedenis: €10 p/maand (€100 p/jaar)
 • 30 dagen videogeschiedenis: €30 p/maand (€300 p/jaar)

Alleen maar voordelen?

Ik heb al aardig wat positieve kenmerken van de Nest Hello genoemd, maar er zijn ook een paar punten waar ik mijn vraagtekens bij heb. Wil ze toch even genoemd hebben:

 1. Hoe snel komen de meldingen door op je telefoon bij een zwakker wifi signaal? Iemand die aanbelt, blijft natuurlijk niet minuten lang voor de deur staan. We weten allemaal dat een wifi signaal niet continu even sterk is. Lijkt me mogelijk een zwak punt van deze deurbel.
 2. Hoe makkelijk kan de deurbel gestolen worden? Het lijkt me nogal eenvoudig om de bel van de muur af te schroeven. Je mist als dief dan alleen een paar essentiële onderdelen, maar die zijn vast wel ergens los te koop. De dief staat uiteraard wel keurig op videobeeld.
 3. Als consument ben ik nooit zo blij met een abonnementsvorm. Het betekent dat je naast de aanschafprijs ook nog maandelijkse kosten maakt. Een beetje overdreven voor een deurbel, toch? Uiteraard heb je in dit geval de keuze om geen abonnement te nemen. Je hebt dan alleen geen toegang tot de maximaal 30 dagen videogeschiedenis. Het zou een mooie verbetering zijn als je in de toekomst de mogelijkheid hebt om de videogeschiedenis lokaal op te slaan, bijvoorbeeld op een eigen harde schijf. Weg met dat abonnement.

Productinformatie

Nest Hello videodeurbel gadget

Nog even voor de echte techneuten onder ons:

 • Afmeting: 11,7 x 4,3 x 2,6 cm
 • Gewicht: 129 gram
 • Camera: 3-megapixel 2K-kleurensensor van 0,85 cm met 8x digitale zoom
 • Gezichtsveld: 160° (diagonaal)
 • Video: HD UXGA 1600 x 1200, tot 30 frames/sec, H.264-codering, HDR
 • Nachtzicht: Infrarood-leds van 850 nm
 • Beveiliging: 128-bits AES met TLS/SSL

Installatie

De Nest Hello vervangt je bestaande deurbel. Je hebt een bedrade deurbel (netvoeding), een bel (de gong) en een transformator van 12-24 V AC en 8 VA nodig. Deze worden dus niet standaard geleverd bij de Nest Hello. Op de website van Nest kan je zien of jouw situatie geschikt is voor de Nest Hello. Kijk of je huis geschikt is >

Ben je een beetje technisch aangelegd, dan kan je de installatie zelf doen. Ben je niet technisch aangelegd of heb je geen zin in gedoe, dan raad ik je aan om via Nest een installateur te regelen.

Heb jij zelf een Nest Hello dan horen we natuurlijk graag wat jouw ervaringen zijn. Heb je geen slimme deurbel, maar ken je nog andere vette gadgets die de moeite waard zijn om te bespreken op Hombrero? Laat het me weten in een reactie of via social media!

- Advertentie -