Polarsteps: Travel Tracker voor al je reizen

-

- Advertentie -

Ga je op reis en zoek je nog een leuke en handige manier om hier verslag van te doen? Probeer dan eens de reistracker Polarsteps. Een super handige reisapp waarin je je complete reis kan vastleggen. De route, de foto’s en verhalen allemaal verzameld in één app.

Als ik op reis ga, dan vind ik het altijd leuk om daar een verslag van bij te houden. Niet alleen voor de thuisblijvers (je moeder wilt toch altijd graag weten waar je uithangt), maar ook voor mezelf. Een fotootje op Instagram, een verhaaltje op Facebook, een appje naar vrienden en familie. Er zijn verschillende manieren om mensen op de hoogte te houden van je reis. Nu ik Polarsteps zelf al meer dan een jaar gebruik, kan ik toch wel zeggen dat het de leukste en beste manier is. En aangezien ze sinds begin 2019 al meer dan 1 miljoen geregistreerde gebruikers hebben, ben ik blijkbaar niet de enige.

Why Polarsteps?

De app werkt super eenvoudig en dat is wat mij betreft het mooie aan Polarsteps. Een verslag van je reis bijhouden is leuk, maar moet vooral niet teveel tijd kosten. Die tijd kan je op reis of op vakantie toch veel nuttiger besteden?

Je installeert de Polarsteps app op je telefoon en maakt een account aan. Je hebt de keuze of je account alleen zichtbaar is voor familie en vrienden (privé) of dat je al je unieke ervaringen wilt delen met de wereld (openbaar).

Tijdens het reizen volgt en registreert de Polarsteps app automatisch de route die je hebt afgelegd. Hiervoor hoef je niet verbonden te zijn met het internet, dus geen hoge telefoonrekening aan het einde van je trip! Als je aan het einde van de dag je telefoon verbindt met wifi, dan wordt je reisroute inclusief de belangrijkste locaties overgezet naar je eigen Polarsteps-pagina. Je route wordt direct weergegeven op een gedetailleerde wereldkaart die je kan delen met al je volgers. Daarnaast kan je heel eenvoudig een paar van de mooiste foto’s die je onderweg hebt gemaakt toevoegen en een kort verslagje typen. Zo heb je aan het einde van je reis de complete route met verhalen en foto’s op je eigen Polarsteps-pagina staan.

- Advertentie -

Tijdens je reis kunnen de volgers je route zien en je foto’s en verhalen bekijken. Net als bij de bekende social media kunnen mensen op je berichten en foto’s reageren of ze liken.

Polarsteps app 1

Travel Books

Er moet natuurlijk ook geld verdiend worden. Dit doet Polarsteps door Travel Books te verkopen. Een Travel book is een fotoalbum van je complete reis, inclusief alle verslagen, foto’s en een mooi kaart met de door jou afgelegde route. Dit fotoalbum wordt letterlijk met één druk op de knop door Polarsteps gegenereerd. Scheelt toch mooi weer een paar uur (of dagen?) knutselen om een eigen fotoboek in elkaar te zetten.

Polarsteps Travel Book

Nederlands bedrijf

Het is natuurlijk extra leuk dat Polarsteps is opgericht door twee reisgekke Nederlanders. De app is in Amsterdam ontworpen en ontwikkeld. De populariteit van de app neemt snel toe, maar dat wil niet zeggen dat ze stil zitten. In 2019 willen ze een nieuwe functionaliteit uitrollen waarmee je op een unieke manier je reis kan plannen. “Hiermee wordt Polarsteps dé plek voor het plannen, tracken en bewaren van al je trips”, aldus Polarsteps. Ik ben benieuwd!

Interessant voor jou? Je kan de Polarsteps app downloaden op iPhone en Android of gebruiken via de website www.polarsteps.com. Daar kan je ook inspiratie opdoen door de mooie verhalen van andere reizigers te lezen. Safe travels!

- Advertentie -