Recept: de hemelse BBQ Bacon Cheeseburger

-

- Advertentie -

Mannen, luister goed, want we hebben hier een burger die je smaakpapillen rechtstreeks naar de zevende hemel stuurt: de BBQ Bacon Cheeseburger! Dit is geen gewone burger – nee, dit is een kunstwerk van sappig vlees, knapperig spek, smeltende kaas en een saus die je doet watertanden. Wees gewaarschuwd, dit recept is zo heerlijk dat je je vingers erbij aflikt en het is zeker geen maaltijd voor watjes. Bereid je voor om te genieten van een burger die je ziel voedt!

Ingrediƫnten

Dit BBQ Bacon Cheeseburger recept is bedoeld voor 4 personen. Het levert 4 heerlijke, sappige en smaakvolle burgers op.

  • 500 gram rundergehakt (80/20 vetgehalte, want we willen sappigheid!)
  • 8 plakjes bacon
  • 4 plakjes cheddar kaas (of een andere favoriete kaas naar keuze)
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 4 blaadjes sla (liefst ijsbergsla voor die knapperige bite)
  • 4 plakjes rijpe tomaat
  • Augurken naar smaak
  • BBQ-saus (een royale hoeveelheid, want saus is baas!)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Bereid de BBQ voor: Steek de BBQ in de fik en zorg ervoor dat deze goed heet wordt. Een hete BBQ zorgt voor die mooie grillstrepen op je burger en die heerlijke rokerige aroma.
  2. Het gehaktmengsel: Meng het rundergehakt in een kom met zout en peper naar smaak. We hebben hier geen fancy kruidenmix nodig, gewoon een beetje zout en peper is alles wat we nodig hebben om de smaak van het vlees te laten spreken.
  3. Vorm de perfecte burgers: Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er platte burgers van, ongeveer 2,5 cm dik. Zorg ervoor dat je de randen iets dunner maakt dan het midden om te voorkomen dat je burger een opgeblazen ballon wordt tijdens het grillen.
  4. Het spektakel van het spek: Bak de bacon in een pan (of op de BBQ) totdat deze knapperig en goudbruin is. Leg het spek daarna even op een stukje keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen.
  5. Let’s grill it! Leg de burgers op de hete BBQ en laat ze bakken tot ze een perfecte grillmarkering hebben en mooi bruin zijn aan beide kanten. We willen sappige burgers, dus grill ze ongeveer 4-5 minuten per kant voor medium-rare, of langer als je ze iets meer doorgebakken wilt.
  6. Say cheese!: Leg een plakje cheddar kaas op elke burger en laat het smelten terwijl de burgers nog even op de grill liggen. Smeltende kaas is het geheim van gelukzaligheid!
  7. Samenstellen en genieten: Rooster ondertussen de hamburgerbroodjes kort op de BBQ (of in de oven). De volgorde van stapelen is naar eigen inzicht, maar wij gaan voor deze:
    Leg een blaadje sla op de onderkant van het door midden gesneden broodje, gevolgd door de heerlijke, sappige burger met gesmolten kaas. Leg daarbovenop de knapperige bacon, rode uienringen, tomaatplakjes en augurken. On top nog een flinke hoeveelheid BBQ-saus om het feest compleet te maken. Deksel erop en klaar is Kees. Nu is het tijd om je handen vuil te maken en te genieten van deze goddelijke BBQ Bacon Cheeseburger!

Dus mannen, wat denken jullie ervan? Een burger om voor te vechten, toch? Zorg ervoor dat je voldoende servetten bij de hand hebt, want deze sappige en smaakvolle burger kan een kleine puinhoop veroorzaken, maar geloof me, het is het allemaal waard! Veel grillplezier en eet smakelijk!

- Advertentie -