Bingetip: series met de meeste seizoenen ooit

-

- Advertentie -

Wil je binnenkort het wereldrecord bingewatchen verbreken, dan heb je niks aan al die series waarvan maar een paar seizoenen zijn gemaakt. Dan wil je gewoon topseries met eindeloos veel seizoenen. In deze lijst vind je de crème de la crème van de tv-series, want dit zijn de series waarvan de meeste seizoenen ooit zijn gemaakt. Neem maar vast een paar weken vrij en reserveer het beste plekje op de bank, want dit wordt genieten.

Suits (9 seizoenen)

Met maar liefst 9 seizoenen verdient Suits een plekje in deze lijst. Deze Amerikaanse advocatenserie is een grote hit. De eerste 8 seizoenen van Suits zijn te bewonderen op Netflix. Voor het 9e en tevens allerlaatste seizoen moet je nog even geduld hebben.

The Office (9 seizoenen)

The Office is er eentje die je zeker niet mag missen. De Amerikaanse versie wordt ook wel met The Office US aangeduid en is gebaseerd op de BBC-serie The Office uit 2001. Een comedy verpakt als documentaire. In maar liefst 9 seizoenen krijg je alle dagelijkse beslommeringen mee van een ‘willekeurig’ kantoor. Ongetwijfeld dat je een paar van je eigen collega’s in de typetjes zal herkennen (en misschien wel jezelf). De hele serie van The Office is te zien op Amazon Prime Video.

How I Met Your Mother (9 seizoenen)

How I Met Your Mother is een super toffe comedy, waarin hoofdrolspeler Ted zijn kinderen in het jaar 2030 vertelt hoe hij ooit hun moeder heeft ontmoet. Hij vertelt door middel van flashbacks alles over zijn zoektocht naar de ware liefde. Alle 9 seizoenen van How I Met Your Mother zijn te zien op Disney+.

American Horror Story (9 seizoenen)

American Horror Story is een Amerikaanse anthologieserie. Een wattes? Een anthologieserie is niks anders dan een serie, waarbij elk seizoen een op zichzelf staand verhaal is met andere personages. Weer wat geleerd! Een zeer verrassende horror/thriller serie met de nodige dosis bloed en seks.

- Advertentie -

Alle seizoenen van American Horror Story zijn te zien op Amazon Prime Video.

The Walking Dead (10 seizoenen)

Bij veel mensen zal The Walking Dead in hun top 3 van favoriete series voorkomen. En terecht! Een fantastische drama/horror serie waarin een groep overlevenden van een zombie-apocalyps zichzelf moet zien te redden. Het verhaal speelt zich af in de omgeving van Atlanta (Georgia). De serie is gebaseerd op de gelijknamige strip van Robert Kirkman.

Alle 10 seizoenen van The Walking Dead zijn te zien op Netflix.

Hawaii Five-O (10 seizoenen)

Hawaii Five-O is een enorm populaire Amerikaanse misdaadserie. In 2010 werd het 1e seizoen direct een groot succes en daarom is het ook niet zo gek dat er daarna nog 9 seizoenen volgden. Hawaii Five-O is overigens een remake van het origineel dat te zien was van 1968 tot 1980.

De serie draait om agent Steve McGarrett (Alex O’Loughlin) die de leiding heeft over een eliteteam dat de misdaad moet bestrijden op het met zon overgoten Hawaii. Het eliteteam bestaat verder uit Danny ‘Danno’ Williams (Scott Caan), Chin Ho Kelly (Daniel Dae Kim) en Kono Kalakaua (Grace Park). Maak je op voor de nodige dosis zon, strand en misdaad.

Begin 2020 maakte CBS bekend dat er definitief geen seizoen 11 meer komt. Alle bestaande seizoenen van Hawaii Five-O zijn te bewonderen op Videoland. Voor een voorproefje, check de trailer hieronder.

Friends (10 seizoenen)

Heb je het over topseries, dan heb je het over Friends. Het is vrijwel onmogelijk dat je nog nooit een aflevering van Friends hebt gezien. Van 1994 tot 2004 volgde deze sitcom het wel en wee van de vrienden Rachel, Ross, Joey, Phoebe, Monica en Chandler. Daarnaast stonden er genoeg grote sterren in de rij om een gastrolletje te spelen in de serie, zoals Bruce Willis, Brad Pitt en Christina Applegate.

De hele Friends-serie van maar liefst 10 seizoenen is te zien op HBO Max.

Doctor Who (12 seizoenen)

Nadat er maar liefst 16 jaar lang geen afleveringen werden gemaakt (de oorspronkelijke serie liep van 1963 tot 1989), kwam daar in 2005 verandering in. Het resultaat was een zeer succesvolle nieuwe reeks van deze Engelse sciencefiction-serie. De meeste afleveringen hebben op zichzelf staande verhalen, met hier en daar een uitzondering met meerdelige verhalen. Mogelijk komt er in 2021 een seizoen 13.

De 12 seizoenen van de nieuwe serie zijn te zien op Amazon Prime Video.

The Big Bang Theory (12 seizoenen)

Gestart in 2007 en al 279 afleveringen lang is deze Amerikaanse sitcom een groot succes. The Big Bang Theory gaat over vier vrienden, die vooral geïnteresseerd zijn in sciencefiction, natuurkunde, stripboeken en computerspelletjes. Een mooi clubje nerds bij elkaar, die niet zoveel met vrouwen hebben. Daar komt verandering in als ze hun nieuwe buurvrouw Penny leren kennen.

The Big Bang Theory zal blijven steken op 12 seizoenen, want er is inmiddels bekend gemaakt dat de serie definitief is gestopt. Alle 12 seizoenen van The Big Bang Theory zijn te zien op HBO Max.

Supernatural (15 seizoenen)

Supernatural series meeste seizoenen

Bovennatuurlijk, dat is niet alleen het genre, maar ook het feit dat er maar liefst 15 seizoenen gemaakt zijn van Supernatural. De serie gaat over de broers Sam en Dean Winchester. Samen bestrijden ze het paranormale en bovennatuurlijke kwaad. Elke aflevering nemen ze het op tegen een nieuwe tegenstander. Hou je van mysterie en avontuur, dan zit je met Supernatural helemaal goed.

In 2019 werd er besloten dat het 15e seizoen het allerlaatste seizoen zou blijven. Opmerkelijk was dat dit een beslissing was van de cast en niet van de producers. De hele reeks van maar liefst 15 seizoenen Supernatural is te zien bij Amazon Prime Video.

Criminal Minds (15 seizoenen)

Criminal Minds is een populaire Amerikaanse misdaadserie over een FBI-team dat moordenaars opspoort. De serie heeft een andere invalshoek gekozen dan de meeste misdaadseries. De nadruk ligt namelijk niet op de misdaad, maar op het analyseren van de criminelen om ze uiteindelijk te slim af te zijn.

Criminal Minds zal niet verder gaan stijgen in deze lijst, want een van de langstlopende tv-series ooit krijgt geen vervolg. Neem maar een paar weken vrij, want de hele serie is te zien bij Amazon Prime Video.

Southpark (23 seizoenen)

Southpark series meeste seizoenen

Het succes van Southpark is ongekend en dat is natuurlijk ook de reden dat er al 23 seizoenen zijn gemaakt. And still counting, want de makers lijken nog veel meer moois in petto te hebben. Southpark wordt uitgezonden op Comedy Central.

The Simpsons (32 seizoenen)

Met stip op 1: The Simpsons! Van deze super vette animatie-komedie zijn maar liefst 32 seizoenen gemaakt. Eindeloos veel afleveringen genieten van de helden Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie.

Het ziet er overigens naar uit dat de teller niet zal stoppen bij 32 en dat er gewoon nog een 33e achteraan komt. De koppositie in de lijst van series met de meeste seizoenen hoeven ze voorlopig dus nog niet af te staan. The Simpsons bekijk je op Disney+.

- Advertentie -