Snel en makkelijk fit worden? Neem een bokszak in huis!

-

- Advertentie -

Je wilt naar de sportschool maar je hebt weinig tijd, het is slecht weer buiten of je hebt eigenlijk geen zin. Ben jij het ook zat om de deur uit te moeten gaan als je wilt sporten? Met een bokszak in huis is dat verleden tijd. Fit worden doe je thuis met een bokszak.

Tussen willen en doen zit vaak een wereld van verschil. Dit herken je vast wel als het aankomt op sporten. Zoveel goede voornemens maar er komt weinig of kortstondig iets van terecht. Maar wat als je nu niet de deur uit hoeft en je gewoon thuis kunt (kick)boksen.

Wanneer het voorjaarszonnetje zich begint te laten zien, gaan veel mensen zich plots druk maken om de overtollige kilootjes. Je wilt je tenslotte wel goed voelen op het strand in je bikini of zwembroek. Natuurlijk kun je dan naar de sportschool gaan om te fitnessen of buiten een rondje gaan hardlopen. Een andere optie is om te gaan boksen of kickboksen. Wist je dat je met (kick)boksen in 45 minuten tussen de 600 en 800 calorie├źn verbrandt? Klinkt goed toch?

Boksen en kickboksen is niet alleen voor mensen die willen afvallen of een liefde voor boksen hebben. Misschien wil je gewoon in beweging blijven, een betere conditie krijgen of af en toe je frustratie even botvieren op een bokszak. Even losgaan en loslaten op een bokszak wordt steeds populairder, ook op therapeutische basis. Het is namelijk niet alleen agressie of boosheid wat je kunt uiten door middel van boksen, maar ook verdriet, angst en spanning. Veel emotie is fysiek te ontladen door je te laten gaan op een bokszak.

Het negatieve beeld wat men heeft van kickboksen is langzaam aan het verdwijnen. Mede dankzij kickbokser Rico Verhoeven is de sport toegankelijk geworden voor iedereen. Een sympathieke man die liefde heeft voor zijn sport en niet negatief in het nieuws komt. Een aantal jaren geleden moest je naar een echte boksschool om een boks training te volgen. Tegenwoordig kun je je bij elke sportschool op de hoek aanmelden voor een groepsles boksen.

- Advertentie -

Het is natuurlijk heel prettig dat je bij sportscholen in de buurt kunt boksen, maar soms gaat er niets boven thuis sporten, lekker in je vertrouwde omgeving. Met een bokszak thuis kun je sporten wanneer je maar wilt. Hoeveel mensen zijn er wel niet die vroeg in de ochtend willen sporten maar het niet kunnen opbrengen zo vroeg de deur uit te moeten. Met een bokszak in huis is dat verleden tijd en rol je zo vanuit je bed je eigen sportschool in. Of in plaats van dat avondje bankhangen even lekker de dag van je af slaan en compleet zen je dag afsluiten.

Als je besluit een bokszak te kopen dan zul je zien dat je kunt kiezen tussen een hangende bokszak of een staande bokszak, ook wel bokspaal. Een hangende bokszak wordt het meest gebruikt, deze moet je bevestigen aan het plafond of de muur, je moet hiervoor dus wel gaten boren. Bij een bokspaal / staande bokszak kun je je gereedschapskist laten staan, deze heeft een voet die je vult met zand of grind. Als je wat minder ruimte hebt is een staande bokszak handiger. Je pakt de bokspaal wanneer je deze nodig hebt en na gebruik zet je em weer aan de kant.

Hangende bokszak van RAM fighting gear.
Hangende bokszakken
Staande bokspaal van RAM fighting gear.
Staande bokspaal

Niets is gezonder en prettiger dan in de buitenlucht sporten. Ook dat kan nu thuis. Als je een bokszak buiten wilt gebruiken let er dan wel op dat je de juiste bokszak koopt. Niet elke bokszak kan buiten blijven hangen namelijk, de meeste bokszakken zijn gemaakt van kunstleder en leder, wat niet weerbestendig is. Materialen zoals nylon en bisonyl zijn dat wel, er zijn wel wat bokszakken te krijgen hiervan, alleen de vulling is niet weerbestendig waardoor je deze dus ook niet buiten kunt laten hangen. Even buiten gebruiken kan natuurlijk wel, zorg alleen dat je de bokszak wel weer binnenhaalt. Dit kan wel je zin doen afnemen, als je elke keer 40 kilo op en af moet tillen en heen en weer moet sjouwen kan ik me voorstellen dat je van te voren al afhaakt.

Het heeft jaren geduurd maar eindelijk is het gat in de markt opgevuld. Weerbestendige bokszakken zijn eindelijk te krijgen, genaamd aquabags punchbags (water-air bokszakken). De buitenrand is gemaakt van een soort kunststof en van binnen kun je deze zelf vullen met water. Met water als vulling komt er ook een ander groot voordeel bij, namelijk dat het een realistisch gevoel geeft bij het stoten en trappen, de mens bestaat namelijk ook voor 65% uit vocht. Wat mij betreft een geweldige uitvinding.

Iedereen heeft verschillende redenen om te sporten. Of het nu gaat om afvallen, conditie, snelheid, kracht, of focus, stoten en trappen tegen een bokszak helpen jou hier enorm mee. Het werkt tevens stress verlagend. Want laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van om even je baas, vervelende buurman, collega of ex als bokszak in te beelden?

- Advertentie -