Tattoo inspiratie: welke tatoeage past bij jou?

-

- Advertentie -

Een tatoeage laten zetten is niet iets dat je zomaar even doet. Daar denk je goed over na. Het kan zijn dat je binnenkort een tattoo gaat laten zetten of dat je je nog aan het oriënteren bent. In beide gevallen is het goed om na te denken over de vraag: wat voor soort tattoo past bij mij? Om je bij die vraag te helpen, presenteren wij je hierbij een flinke dosis aan tattoo inspiratie. Een prachtige verzameling van verschillende soorten tatoeages met voor ieder wat wils.

Kleine tatoeage

Je eerste tatoeage laten zetten is een grote stap. Veel mensen kiezen bij hun eerste daarom vaak voor een kleine tattoo. Deze is wat subtieler en valt minder op. Dit geeft je de kans om rustig te wennen en te ervaren of je honger hebt naar meer inkt.
Een kleine tatoeage is overigens ook erg mooi als je al grote tattoos hebt en op zoek bent naar wat afwisseling.

Tribal tattoo

De tribal is een enorm populaire en klassieke tattoo. De tribal is oorspronkelijk afkomstig van inheemse stammen zoals bijvoorbeeld de Maori. Iedere tribe (stam) had zijn eigen stijl en kon zo eenvoudig herkend worden. De tribal tattoo wordt met name geplaatst op de arm of het been.

Minimalistische tattoo

Keep it simple! Een minimalistische tatoeage bestaat uit fijne lijnen en bevat meestal geen ingekleurde vlakken. Ze zijn subtiel en vallen daardoor meestal niet heel erg op.

Tatoeage van een dier

Tatoeages van dieren zijn er in allerlei soorten en maten. De leeuw is onder mannen erg populair. Een teken van moed en kracht.

- Advertentie -

Portret tatoeage

Een portret tatoeage is een hele mooie manier om een dierbaar persoon voor altijd bij je te dragen. Naast een dierbaar persoon kiezen ook veel mensen voor het portret van een celebrity.

Tekst tatoeage

Een quote, gedicht of krachtige spreuk. Met een tekst tatoeage kun je heel veel kanten op. Door middel van de tattoo kan je meer over jezelf vertellen. Om vervelende fouten te voorkomen, is het misschien wel handig om de spelling nog even door iemand anders te laten checken.

Naam tattoo

De naam van je kind, van een overleden dierbare of van iemand waar je heel veel van houdt. Een naam tattoo is een prachtige manier om jullie eeuwig aan elkaar te verbinden. De naam van je scharrel die je net twee weken kent, is wellicht een minder strak plan. Tip: vraag ook even aan de persoon wiens naam je wilt tatoeëren of die het ook een goed idee vindt.

Sleeve tattoo

Sleeve is het Engelse woord voor mouw. Een sleeve tattoo is dan ook een tatoeage die, net als een mouw, je hele arm bedekt. Voor degene die dat net iets too much vinden, is er ook nog de half sleeve of quarter sleeve.

Tatoeage met symbolen en tekens

Tatoeages met symbolen en tekens uit een andere culturen zijn erg populair. Het geeft de tattoo iets mysterieus.

Kies je voor een tatoeage met tekens of symbolen, dan is het verstandig om vooraf uit te zoeken wat ze precies betekenen. Ze komen toch voor de rest van je leven op je lichaam te staan. Je zal niet de eerste zijn die pas na het zetten van de tattoo erachter komt dat het symbool een hele vreemde betekenis heeft. Je bent gewaarschuwd…

Tatoeage met een belangrijke datum

Hoe mooi is het om een voor jou zeer belangrijke datum op je lichaam te laten tatoeëren. Je geboortedatum, je trouwdag of de dag dat je favoriete cluppie kampioen werd? Kies je voor een specifieke datum of alleen het jaartal? Of zijn Romeinse cijfers meer wat voor jou?

Religieuze tattoo

Voor veel mensen biedt hun geloof steun en zekerheid. Ben je gelovig en draag je dat ook graag uit, dan is een religieuze tattoo misschien wel wat voor jou.

Tatoeage van je sterrenbeeld

Heb jij wat met sterrenbeelden? Vind je dat het iets zegt over je karakter of hoe je in het leven staat? Dan is een tatoeage van je eigen sterrenbeeld het overwegen waard.


Een mooie verzameling, maar uiteraard is dit nog maar een greep uit alle soorten tatoeages die er bestaan. Wil je binnenkort een tattoo laten zetten, neem dan vooral uitgebreid de tijd om de voor jou perfecte tattoo te vinden. Struin internet af, scroll door Instagram en ga naar een tattoo shop voor nog meer voorbeelden. Heb je zelf een vette tattoo die je graag met ons wilt delen? Deel ‘m dan op social media en tag ons even.

- Advertentie -