Waar kan ik schaatsen op natuurijs?

-

- Advertentie -

Het blijft zeker tot en met zondag flink vriezen en dus is het nu echt tijd om je schaatsen uit het vet te halen. Uiteraard gaat veiligheid boven alles. Voorkom een nat pak en check eerst even waar je veilig het ijs op kan.

Zeg al je afspraken de komende dagen maar af, want dit is je kans om op natuurijs te schaatsen. Laat die kans niet liggen, want schaatsen op natuurijs is bijna een ‘once in a lifetime’ aan het worden.

Waar kan er geschaatst worden op natuurijs?

Als je wilt weten waar je veilig het ijs op kan, dan raden we je aan om de app IJsmeester of IJsdikte de komende dagen goed in de gaten te houden. Apps die je in één oogopslag laten zien waar het ijs betrouwbaar genoeg is:

IJsmeester

De app IJsmeester laat je de kaart van Nederland zien met daarop rode en groene vlaggetjes. De gebruikers van de app kunnen aan de beheerder doorgeven waar ze aan het schaatsen zijn. Dit kan heel eenvoudig in de app. Als de beheerder meerdere meldingen krijgt over deze locatie, dan wordt deze gemarkeerd met een rood vlaggetje. Pas als veel mensen de plek als betrouwbaar aangeven, wordt het vinkje groen.

De IJsmeester app is gratis te downloaden voor Android en iOS. Geen zin in nog meer apps op je telefoon? De kaart is ook te bekijken op de website.

- Advertentie -

IJsdikte

Als alternatief is er de app en website van IJsdikte. Ook hier zie je de kaart van Nederland met vlaggetjes. Op de website en in de app kun je zelf een markering toevoegen op de kaart. Iedereen kan dus markeringen aanmaken en dat maakt de informatie dus iets minder betrouwbaar.

Ga gelijk door naar de website van IJsdikte.eu.

Natuurijsbanen

Geen fan van krakend ijs en speel je liever op safe? Geen probleem, Nederland heeft namelijk ontzettend veel natuurijsclubs waar je veilig kunt schaatsen op natuurijs. Op deze pagina vind je het complete overzicht van alle natuurijsbanen in Nederland. Als je links in het filter ‘nu open’ selecteert, dan zie je de natuurijsbanen waar je direct terecht kunt.

- Advertentie -