MrBeast: rijk geworden door geld weg te geven

-

- Advertentie -

YouTuber MrBeast staat bekend om zijn video’s waarin hij achterlijk veel cadeaus of geld weggeeft aan bekende en onbekende mensen. Bedragen die in sommige video’s zelfs oplopen tot enkele tonnen. Geeft hij dat geld echt weg? En waar doet hij dat allemaal van?

Wie is YouTube-ster MrBeast?

MrBeast, het pseudoniem van de Amerikaan Jimmy Donaldson, is een waar fenomeen op YouTube. Op dit moment heeft hij ruim 52,5 miljoen volgers en dat aantal groeit nog elke dag. In bijna al zijn video’s is MrBeast een gulle gever en geeft hij de mooiste cadeaus weg aan vrienden en wildvreemden. Daarnaast steunt hij de nodige goede doelen. Lekker bezig pik!

In sommige video’s worden zulke bizarre cadeaus weggegeven, dat veel mensen niet geloven dat het echt is. Worden we genept en is het allemaal fake? Nee, van de meeste video’s is inmiddels wel bewezen dat hij echt alles weggeeft. Waar komt dat geld allemaal vandaan?

Waar haalt MrBeast al dat geld vandaan?

MrBeast is zelf erg open en eerlijk over de herkomst van het geld. Voor veel van zijn video’s sluit hij deals met bedrijven. Die voorzien hem van cadeaus om weg te geven via zijn YouTube-kanaal. Met zijn miljoenen volgers op YouTube verdient hij zelf uiteraard ook aardig aan de reclame-inkomsten.

Inmiddels zit hij in een behoorlijk riante positie: meer volgers zorgt voor betere deals met bedrijven. Betere deals betekent grotere cadeaus om weg te geven en dat zorgt weer voor betere content. Met betere content gaat hij vaker viral en dat levert weer meer views op wat weer zorgt voor meer reclame-inkomsten. Goed geregeld MrBeast!

- Advertentie -

MrBeast geeft een privé eiland weg

Onderstaande video is een mooi voorbeeld van de bizarre dingen die hij weggeeft. Eind 2020 kocht hij een privé eiland op de Bahama’s voor $800.000. In veel video’s doet hij Last to Leave Challenges: de kandidaten moeten allerlei opdrachten uitvoeren en degene die als laatste overblijft mag de prijs houden. In dit geval dus een eiland:

MrBeast best bekeken YouTube-video

In zijn best bekeken video geeft hij niks weg, maar dumpt hij 100 miljoen Orbeez in de tuin van een vriend. Orbeez zijn gekleurde water absorberende bolletjes, die tot 100 keer hun eigen gewicht in water kunnen opnemen. Check de video voor het resultaat:

- Advertentie -